Dheleng! Artikel iki gawé aksara Jawa. Menawa peladèn sampéyan ora isa wènèhi wujud sing becik, iki bakalan ing wujud kotak-kotak utawa wujud liyané tinimbang karakter aksara Jawa sing dikarepaké. (Pitulung?)

Hanacaraka [ꦲꦤꦕꦫꦏ] iku sawijining aksara sing digunakaké ing Tlatah Jawa. Aksara iki ora kaya aksara latin. Saben karakter aksara Jawa ditulis karo vokalé, dudu siji-siji. Saumpama, aksara tulisan “Ibu gerah waja,” ditulis “Hi-Bu-Ge-Rah-Wa-Ja”, utawa  ꦲꦶꦧꦸ ꦒꦼꦫꦃ ꦮꦗ.

Bené wujud karakter aksara Jawa iki bentuk ing peladen sampeyan, sampeyan kudu masang kumpulan karakter Unicode kanggé Jawa Unicode. Huruf iki gawé SIL graphite font sing becik ing Mozilla Firefox (versi 11 lan sadhuwuré) utawa peramban duluré Gecko liyané.

Ana sing bingung? Ojo sungkan gedhabrus ing ngisor!